Välkommen till en 100-årig byggare.

Vi har 100 år lång erfarenhet av ny- och ombyggnationer i både små och större byggprojekt runt om på höglandet.

Efter byggnation av kasernerna av i12 Eksjö regemente färdigställts startades ett byggarlag. Här ses första jobbet av OC bygg byggarlag år 1923 bygga om Eksjö kyrka från kupol till dagens vackra kyrktorn.

Oskar Carlsson startade företaget 1923 tillsammans med sina arbetskamrater efter slutförandet av I12´s kasernbyggnader där han var verksam som lagbas. Sonen Egon som sedan utvecklade företaget till att bli Eksjö´s mest anlitade byggföretag och uppförde bla kv. Tuvehagen och kv. Smeden och övriga större bostadsområden. Andra stora beställare var Fortifikationsverket, Landstinget och den lokala industrin.

Dagens ägare driver företaget i samma anda som Oscar Carlsson och arbetar även idag med samma beställare och uppdragsgivare.

Idag är vi ca tjugo medarbetare som kan vår sak. Vi har en kompetent och erfaren ledningsgrupp, erfarna projektledare/platschefer och välutbildade hantverkare med yrkesbevis. Vi är ett byggföretag som utför byggtjänster i Eksjö, Nässjö, Tranås, Vetlanda, Aneby, dvs hela höglandet har vi som arbetsplats.

OC Bygg AB ägs och drivs idag av Roger Wilhelmsson, vill du komma i kontakt med oss, klicka här.

Från vänster stående: Johan Norden, Simon Karlsson, Andreas Mikalsen, Peter Hultberg, Ronny Westerberg, Victor Sandell, Mattias Nilsson
Från vänster på huk: Hampus Ewertsson, Pontus Wilhelmsson. Alfred Hugosson, Roger Wilhelmsson
Frånvarande: Filip Dahlen, Joakim Bengtsson, Kenneth Sandell, Peter Långh

1

Brett yrkeskunnande

Vi har ett brett yrkeskunnande med duktiga medarbetare, ett stort engagemang och är därmed en samarbetspartner som du kan lita på.

2

Nöjda kunder

Vi lyssnar till dina behov och lämnar gärna förslag på utförande och lösningar. Med noggrann planering, tydlig upphandling samt flexibla lösningar försöker vi alltid göra våra arbetsinsatser så att kunden alltid blir nöjd.

3

Inget är omöjligt

Eftersom vi ständigt utvecklar både vår kompetens och metodik kan du, som kund, räkna med en pålitlig och effektiv byggpartner.